Trafik arapsaçı, sorumlu müdürler Başbakan peşinde

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul trafiği keşmekeş yaşarken, Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Yüksel ve Trafik Denetleme Şube Müdürü Oktay Bulduk, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konvoyundan bir an olsun ayrılmıyor.

Kent trafiğinin en tepesindeki iki yetkili, Başbakan evdeyken de kapının önünde bekliyorlar. Erdoğan'ın konvoyunda önde 3 motosikletli trafik polisi, öncü trafik ekibi, artçı trafik ekibi bulunuyor. İstanbullulara verilmesi gereken trafik hizmetleri, Başbakan ve bakanlara sunuluyor. İstanbul'da Emniyet Müdürü'nün yanı sıra birçok müdür yardımcısı ve şube müdürü Başbakan'ı sadece karşılamakla kalmıyor, ziyaret boyunca takip ediyor. Başbakan neredeyse her hafta sonunu İstanbul'da geçirdiği halde bu durum değişmiyor.

BAŞBAKAN FELCİ

Başbakan'ın kent içindeki gezileri, zaten arapsaçına dönen trafiği daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor. Konvoyun ana arterlere çıkışında kısa süre de olsa yol kesiliyor. Ancak 5 dakikalık bir kesinti bile trafiği yavaşlattığı için uzun kuyruklara neden oluyor. Başbakan'ın İstanbul'da ağırlıklı olarak kullandığı D-100 Karayolu, kentin, en çok trafik sorununun yaşandığı yollardan biri. Başbakan geçtiğindeyse tüm girişleri kapatılan D-100, felç oluyor. Yol üzerinde 100'er metre aralıklarla yaya trafik polisleri yerleştiriliyor ve 3 şeritli yolun bir şeridi Erdoğan için ayrılıyor.

SUÇLU MÜTEAHHİT

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vatandaşları çileden çıkaran trafik sıkışıklarının faturasını müteahhitlere kesti. Seyrantepe, Tekstilkent, Baltalimanı-TEM, Edirnekapı Tünel, Sultançiftliği, Bostancı-Altıntepe, Maltepe-Karacabey noktalarında çalışırken servis yolu açmayan, 24 saat esasına uymayan, trafiğe ve vatandaşa saygılı davranmayan 9 firmaya milyonluk cezalar uygulanacak. Topbaş, "Canlarını yakacağım" dediği firmaları, isimlerini açıklayarak teşhir etti: Ankara Beton, Polat Yapı, Makyol, Uransan, Yapı Proje Merkezi, Vizyon İnşaat, Özkartallar, DSK ve Teryap.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber